Kaikkea uniikkia taloon kuin taloon

♻️👕🏡KiertoTaloutta ♻️👕🌍Vaihtoehtona Vinyyli – EKO JOFIX on myös edullisin ja Huolto/Hoitovapaa!

Tänä päivänä etsitään uusia innovaatioita kestäviin ratkaisuihin, oli sitten kyseessä melkein mikä tahansa. Kun kadun varren talo näyttää vielä vuosia tehdyn peruskorjauksen jälkeen kuin vasta maalatulta puutalolta, pitää mennä lähemmäs tarkastelemaan. Miksi maali ei rapistu, eikä edes haalistu. Vinyylissä sen salaisuus.

Kanadassa ja USA:ssa on jo vuosikymmenten ajan verhottu taloja vinyylipaneeleilla. Eurooppaan ja meille Suomeen on materiaalin käyttö alkanut lisääntyä parin vuosikymmenen ajan. Moni yhä vierastaa muovia talon pintamateriaalina.

Epäilyttääkö vinyylipaneloinnin laittaminen asuintaloon?

Vinyyliverhoiltu talo hengittää

Ohuen 4 mm paksuisen puunnäköisen vinyylipaneelin ja seinän väliin laitetaan rimoitus. 3-6 cm rimoihin kiinnitetään paneelit. Näin ilma virtaa alhaalta ylös kuin piippu ja kun vesi ei enää kastele puuseinää niin talo alkaakin kuivua! Vinyyliverhottu talo on lisäksi energiatehokas, sillä materiaali on tuulenpitävä. Myös sokkelin pinnoitukseen löytyy paneeleita erilaisilla kivi- ja tiilikuvioilla. Koko talo on kuin uusi ja säilyy sellaisena vuosikymmeniä. Puulaudoituksen maalipintaa tarvitsee uusia n. 10 vuoden välein, vinyylipinnan huoltamiseen riittää korkeintaan pesu painepesurilla.

Vinyyli selviää pakkasista

Myymämme Royal-vinyyliverhouspaneeli on suunniteltu Kanadassa ja on siten valmistettu kestämään eri vuodenaikojen sään ja lämpötilan vaihteluita aina -50 C asteeseen asti.

Vinyyli on helppo asentaa

Vinyyliverhouspaneeli on puukuvioinen, värivalmis, UV-suojattu ulkoverhouspaneeli, joka sopii sekä uudisrakennuksiin että vanhojen talojen päällysteremonttiin. Royal vinyyliulkoverhouksen voi tehdä vanhan puu- tai mineriittiverhouksen tai rapatun seinän päälle. Vinyyliverhouspaneeleita on saatavilla neljää eri vaakaprofiilia, pystypaneeli ja lisäksi räystäänaluspaneeli valmiiksi rei’itettynä, hengittävänä säästää rakennusaikaa. Paneelivärejä on yli 17 eri sävyä seinäverhoiluun, lisäksi 4 tummaa väriä, jotka soveltuvat räystäänaluspaneeleiksi.

Ekologisuus

Vinyylirakentaminen on osa kiertotaloutta, jonka edistäminen on ympäristöteko parhaimmasta päästä.

Vinyylipaneeli on ekologinen verhousmateriaali, sillä sille annetaan 50 vuoden takuu. Läpivärjättyjä levyjä ei tarvitse maalata, ne eivät lohkeile eivätkä rapistu. Jos verhous joskus halutaan poistaa, se voidaan edelleen kierrättää.

Vinyyli rakennusmateriaalina säästää puuta ja jättää siis metsää kasvamaan ilmastolle ja ympäristölle tärkeiksi hiilinieluiksi. Muita etuja ympäristömielessä ovat maalaamisesta aiheutuvien kemikaalien väheneminen ilmakehää saastuttavina ja myrkyttävinä aineina.

Otteita haastattelusta Tampereen Omakotiviesti / Haastattelu, Juttu ja haastattelu: Raisa-Tiina Lahtinen