Kaikkea uniikkia taloon kuin taloon

Tankki Mökille…175-280 L Tankki Aurinko lämpöä Kuumaa vettä – muutamalla satasella perilletoimitettuna – pitkäikäinen, huoltovapaa. Toimii Aurinko vesivaraajana IRTI sähkölaskusta / PIENENNÄ Sähkölaskuasi ! ENERGIAA AURINGOSTA HALVALLA ! Huoltovarmuus & Omavaraisuus ilman sähköä ! Lue JOFIX Uutiset / Aurinkokeräin

AURINKO ENERGIAA / JOFIX
– kysy puh 0451260712

Tuota itse kuuma käyttövesi ilman sähköä tai muuta polttoainetta – auringon säteilyllä, luontoa ja rahaa säästäen.

Aurinkokeräimen käyttöaika Suomessa on 8–9 kk vuodessa. Laitteen asentaminen on helppoa ja tämän jälkeen nautit ilmaisesta kuumasta vedestä.

Tuotteet on huolella valittu sopimaan Suomen olosuhteisiin ja toimittajat ovat käyneet läpi huolellisen tarkastusprosessin tuotteiden valmistustehtailla.

Auringosta energiaa
Auringon vuosittainen säteilyn määrä on Suomessa 1 000 kWh/m². Tunnin aikana maapallon pinnalle tulee auringon säteilyenergiaa enemmän kuin koko ihmiskunta kuluttaa energiaa vuodessa.

Jos kaikki säteily voitaisiin hyödyntää, 20-30 m² suuruinen pinta-ala riittäisi yhden omakotitalon lämmittämiseen vuodeksi.

Lämmitykseen aurinkoenergiaa käytetään Suomessa yleensä jonkun toisen lämmitysmuodon kanssa. Näin vähennetään päästöjä ja alennetaan lämmityksen kokonaiskustannuksia.

Aurinkokeräimet eivät juurikaan tarvitse huoltoa – huuhtelemista kuitenkin suositellaan siitepölykauden jälkeen.

Sopii yhteen muiden lämmitysjärjestelmien kanssa
Aurinkolämpö sopii yhteen lähes minkä tahansa muun lämmitysjärjestelmän kanssa. Jos talossa on vaikkapa öljylämmitys, aurinkolämmityksen voi ottaa käyttöön sen rinnalle ja näin vähentää öljynkulutusta. Aurinkolämmitys sopii myös pelkästään käyttöveden lämmittämiseen. Tämä on toimiva ratkaisu esimerkiksi suoran sähkölämmityksen yhteydessä.

Aurinkolämpökeräimet
Talon katolle asennettu aurinkokeräin sieppaa auringonsäteilyn energiaa ja sitoo sen lämmöksi keräimessä kiertävään nesteeseen. Aurinkoenergian kerääminen onnistuu parhaiten silloin, kun auringonsäteilyä kohdistuu energiaa keräävään pintaan ympäri vuoden. Käytännössä tätä ei aina ole mahdollista toteuttaa.

Puiden tai toisten rakennusten aiheuttama osittainen varjostus ei estä aurinkoenergiaa keräävän järjestelmän toimintaa, mutta alentaa sen hyötysuhdetta.

SUUNNITTELU / ASENNUS
Lämpökeräimet voidaan asentaa talon katolle irrallisina omassa kehysrakenteessaan tai upotettuina osaksi kattorakennetta. Keräimet suunnataan mahdollisimman etelään sivusuunnassa.

Aurinkoenergialaitteiston asennuskulma suhteessa vaakatasoon riippuu siitä, milloin laitteistoa käytetään. Kun laitteistoa käytetään ympäri vuoden, ihanteellinen asennuskulma on 30-60 astetta.

Vain kesäkäyttöön tarkoitetun laitteiston asennuskulma on 15-45-astetta.